kabouter

De kabouterspeurtocht is geschikt voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Er is een brief aan de wijsneuskabouters. De brief gaat als volgt: Het is weer feest. De Elfenkoningin is jarig. Komen jullie naar ons koninginnefeest? Dat vinden wij leuk! Maar…… dan moeten jullie wel 12 dingen meenemen. Dat zijn: een zakje magische poeder. Een mooie bloem, nootjes, lekker fruit, een muziekinstrument, een kaboutermuts, wat zonnestralen, een lantaarn, een lekkere taart een trekdier voor de koets van de koningin, een mooie paddestoel en een mooie schelp. Jullie moeten wel de goede dingen meenemen, want anders laat de koningin jullie er niet in…! en dat is best wel moeilijk! Succes en tot ziens op het feest. de Bos-elfen.

Er hangen dan 12 kaartjes in het bos, deze mogen de kinderen op gaan speuren, Op de speurtochtkaart staat dan 1 groot plaatje van bv. een zakje magische poeder en 3 andere zakjes eronder 1 is hetzelfde als het grote plaatje, deze mag uitgeknipt worden en meegenomen worden. En zo verder met een mooie bloem, nootjes enz. De speurtocht duurt een half uur.

amigohuifkarfoto's 014

Rody gaat ook meestal mee, en is dol op stokjes, als je hem weggooid komt hij hem meteen weer terug brengen en kijkt je smeektend aan, ah nog een keer?